Saturday, February 16, 2008

Necklace of Spring

Must nagu muld ning õrnrohelised taimekesed, mis oma ninad välja pistavad :)
Must oonüks, peridoot, granaat ning vask. Kaks sellist lapikut oonüksit ostsin juba ammu, kuid ei osanud nendega mitte kui midagi ette võtta... Mõtlesin, et kogun seda kivi veel, küll siis tulevad ka ideed.

Lapik suur oonüks on 30x20mm suur, kaks lihvitud oonüksi kamakat külgedel on umbes 25x15mm, veel on siin kaelakees ümaraid oonükshelmeid suurustes 8mm, 6mm, 4mm ja 2mm. Peridoote on ka üksjagu - on tillukesi rattaid (2x3mm), 4mm ümaraid, 6x4mm lapikuid ovaale ning lihvitud ovaale. Granaatidest on siin kaks lihvitud ovaali ning erikujulisi nn kilde. Vaskhelmeid on siin ka, on ümaraid suurustes 2mm ja 4 mm ning riisikujulisi, daisy'sid ja rattakesi.

Olen rahul sellega, kuidas suur lapik oonüks istub oma raamis ning et suutsin lihvitud kamakad oma raamidesse kinnitada nii, et need ei hakka seal pöörlema. Millegipärast pole ma suutnud saavutada selle ripatsi raami puhul (helmerida lapiku oonüksi ümber) täielikku sümmeetriat... Helmeid on mõlemal pool võrdselt, kõik numbriliselt nagu klapiks, aga tulemus pole sümmeetriline. Eks ma pean veel harjutama :)






Black earth and delicate green plants that start to grow :)
Black onyx, peridot, garnet and copper. Two of those flat ovals I bought a long time ago, didn't know what to do with them at that time... I thought I'll buy more onyx beads and the ideas will come.

Big flat onyx oval measures 30x20mm, two giant faceted nuggets on the sides are appr. 25x15mm, then there are round beads in sizes 8mm, 6mm, 4mm and 2mm. Peridots in shape of mini rondelle (2x3mm), 4mm rounds, 6x4mm flat ovals and faceted ovals. There are two faceted oval garnets and some garnet chips. Also some copper beads 2mm and 4mm rounds, rice shaped beads, daisies and heishi's.

I'm quite pleased with the way the centerpice sits in the frame and that those faceted nuggets will not start to spin. I still didn't manage to make the centerpiece frame so it would be symmetrical... The number of beads are the same and both sides should be the same, but the outcome is still asymmetrical. I guess I should practice more :)

8 comments:

Anonymous said...

Jumalik, võrratu, kaunis, erakordne, hingematvalt ilus...
Seda sõnarida saaks siin samas vaimus väääga pikalt jätkata. Nii kui su blogi lahti tegin olin sõnatu. See on tõõõesti kohutavalt ilus. Värvid on ka väga hästi valitud. Ma nüüd lähen imetlen veel.

Edu!

Christina J. said...

That is very pretty. Your color combinations with copper are all turning out quite nice!

Sirje said...

Väga pidulik! Jätab sellise raske ja väärika mulje (kerge rohelise kelmikusega:)

Lucy said...

Tõesti.. lõpmatult ilus kee!

Anonymous said...

Vaatan ja vaatan ja no on ikka ilus, lausa võrratu!!!

Muhv said...

mmmmm kui ilus!

Maz Simpson said...

Wow, you are doing some beautiful work - I love this necklace, the colours and wirework are gorgeous! :)

Katrin mdmB said...

Aitäh!/Thanks!
:)